The Definitive Guide to χειροπρακτης αθηνα

που, εκτός από τον γιατρό, τρέχουν και σε οστεοπαθολόγους,

Η εξέταση έχει ως στόχο να διερευνήσει ποια σημεία είναι υποκινητικά - ποια δηλαδή «μαγκώνουν», όπως θα λέγαμε απλά- και ποια είναι υπερκινητικά ή ασταθή.

Θα εκτιμήσει αν υπάρχουν κάποιες λειτουργικές – μηχανικές διαταραχές, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το πρόβλημα του ασθενούς και στη συνέχεια θα προβεί στη διόρθωσή τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως ο πόνος στη μέση (οσφυαλγία), η χειροπρακτική είναι σοφό να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ασθενών, χωρίς να ψάχνουν για γιατροσόφια, ορθοπεδικό ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Απλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

κόσμου, που λειτουργεί συμπληρωματικά στην κλασική ιατρική».

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτών των χειρισμών μπορεί να ακουστούν και κάποια ‘’κρακ’’ που είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικά.

Μετά από την αρχική εκτίμηση, μπορεί να ξεκινήσει η Χειροπρακτική αγωγή, εκτός κι αν χρειάζεται διαφορετικός ή επιπλέον έλεγχος, για παράδειγμα από κάποιον παθολόγο.

Βέβαια, δεν υπάρχουν ‘μαγικές θεραπείες’ και τα συμπτώματα μπορεί να χρειαστούν κάποιο χρόνο για να υποχωρήσουν.

Ενημερώνουμε τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται για την πρόγνωση (και την πρόληψη) της πάθησής τους, με γλώσσα κατανοητή, βάσει των πιο πρόσφατων και έγκυρων επιστημονικών δεδομένων και τους καθοδηγούμε αντίστοιχα για την διαχείρησή της – και τις πιθανές αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνουν σχετικά με τις δραστηριότητες, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και την καθημερινότητά τους.

Η Χειροπρακτική είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική. Είναι ένας ανεξάρτητος κλάδος υγείας, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση και πρόληψη επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτά πάνω στο νευρικό σύστημα.

Παρόμοιες μεθόδους με χειρισμούς, που διαδίδονταν εμπειρικά από γενιά σε γενιά, συναντάμε σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και τον μεσαίωνα.

Εκπαιδεύουμε τον πάσχοντα ώστε να τον εξοπλίσουμε με την απαραίτητη γνώση και τα εργαλεία που χρειάζεται, όχι μόνο για να κατανοήσει τι του συμβαίνει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την παρούσα συμπτωματολογία αλλά, ιδανικά, για να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις ανάγκες του σώματός του, να ακούει εγκαίρως τα «προειδοποιητικά» μηνύματα και να έχει τη δυνατότητα να περιορίσει ο ίδιος την πιθανότητα κάποιας μελλοντικής υποτροπής.

Ωστόσο, ο κάθε θεραπευτής μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο παρέμβασης. Έτσι ένας Οστεοπαθητικός μπορεί μέσα στο πλάνο μιας θεραπείας να δώσει βάση στην σπονδυλική στήλη όπως και ένα χειροπρακτικός ή φυσιοθεραπευτής here να δράσει και να αξιολόγησει ολιστικά τους ασθενείς του ή να μην περιστραφεί η θεραπεία γύρω από ανατάκτικες τεχνικές κ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The Definitive Guide to χειροπρακτης αθηνα”

Leave a Reply

Gravatar